Nieuws uit Beveren

'De Kleine Kunst' speelt komedie 'Ontsnapt' in Beveren

 

De toneelvereniging „De Kleine Kunst‟ spelen de klucht  "Ontsnapt” van Luuk Hoedemaekers op 23, 24 en 30 november en op 1, 7, 8, en 9 december.

 

Korte inhoud:

"Nog nooit is er iemand kunnen ontsnappen uit de kleine gevangenis van directeur Fernand De Bleeckere. Een verdiende promotie lijkt er dan ook aan te komen, misschien wel naar de splinternieuwe gevangenis van Beveren.Een laatste administratief onderzoek is eigenlijk alleen nog maar een formaliteit.

 

Maar net op de dag dat mijnheer Simonis de gevangenis komt inspecteren, slaagt een jonge gevangene erin uit zijn cel te ontsnappen en zich in de directeurswoning te verbergen.

 

De start voor een dolkomisch stuk vol misverstanden, waar zelfs‟ boterhammen met kop‟ niets aan kunnen veranderen."

 

Speeldata: Vrij. 23 en 30 nov. / 7 dec. om 20.00u. Zat. 24 nov. / 1 en 8 dec. om 20.00u. Zon. 9 dec. om 15.00u.

Zaal:De KringPastoor Steenssensstraat 39 9120 Beveren Kaarten: Genummerde kaarten: € 10.00 te reserveren bij De Coninck – Van Bogaert:

Tel 03/775.38.94, Lindenlaan 179, Beveren

Leerlingen uit Beveren en Kruibeke leren elkaar al sportend kennen

 

De eerste en de tweede schoolweek van het nieuwe schooljaar ontmoeten de leerlingen van het gemeentelijk onderwijs van Beveren en Kruibeke elkaar al sportend. De scholen vinden het belangrijk dat kinderen hun grenzen leren verleggen en dat ze zich openstellen om positief met anderen om te gaan. 

 

Op de sportterreinen van Beveren en Melsele komen alle leerlingen per graad samen om kennis te maken met een uitgebreid aanbod aan sportactiviteiten.

 

Naast het sportieve aspect, waarbij we de steun krijgen van veel plaatselijke clubs, speelt de motorische en sociale ontwikkeling een heel belangrijke rol. De leerkrachten en directies van de gemeentescholen stellen vast dat de kinderen van alle deelgemeenten vlot met elkaar overweg kunnen. Na een half uurtje sport hebben ze vaak al contacten gelegd met leeftijdsgenoten van andere scholen. Klas- en schooldoorbrekende samenwerking openen voor de leerlingen nieuwe horizonten. Vanuit hun eigen wereld verwerven ze inzicht in de wereld van anderen. Ze leren zich flexibel opstellen want elke school behoudt immers zijn eigenheid.

De sportleerkrachten van de gemeentescholen slagen erin om deze integratiemomenten op een speelse, maar doelgerichte manier in te vullen. 

 

Deze sportweek past ook in het algemeen gezondheidsbeleid dat de scholengemeenschap wil ontwikkelen.

Naast gezonde voeding en een correcte slaaphygiëne leggen de scholen ook een grote nadruk op bewegingsopvoeding. Recente onderzoeken wijzen steeds meer op het belang van het zoeken naar een goed evenwicht tussen voeding en beweging.

 

Deze sportweek is voor de kinderen ook een gelegenheid om in contact te komen met plaatselijke sportclubs en misschien opent het de deuren om een leven lang te sporten. Jong geleerd is oud gedaan!

 

De sportdagen gaan nog door op de sportterreinen Beveren (sporthal zwembad en terreinen) en Melsele (’t Wit Zand – sporthal en terreinen)

-          Vrijdag 7 september tot 15.00 u

-          Maandag 10 sepetmber van 9.00 u tot 15.00 u

-          Dinsdag 11 september van 9.00 u tot 15.00 u

 

 

 

Internationaal Straattheaterfestival in Beveren: drie dagen magie en verwondering

 

Voor de 7de keer op rij wordt samen met de Beverse Feesten het Internationaal Straattheaterfestival georganiseerd. Drie dagen lang kan u genieten van internationaal straattheatertalent.

Hier leest u meer over dit bericht

7de Olympische straat in Beveren op zondag 26 augustus 2012 van 14.00 uur tot 18.00 uur

Traditiegetrouw sluit de sportdienst de Beverse Feesten af met de ‘Olympische Straat’. Een unieke gelegenheid om de sportclubs beter te leren kennen aan het begin van het sportseizoen 2012-2013 en het einde van de zomervakantie op een feestelijke manier af te sluiten.

Hier leest u meer over dit bericht

 

Waasland-Beveren stelt zijn spelers en sportieve staf officieel voor

 

Maandag 6 augustus werden de spelers en de sportieve staf van Waasland-Beveren officieel voorgesteld aan de partners van de Wase club in de feestzaal van de 'Queen of Clubs' in Sint-Niklaas. Pianiste Nel Swerts zorgde voor de muzikale omkadering.

Manager Dirk Poppe stelde de doelstellingen voor dit en komende seizoen voor. De club is zeer ambitieus en wil een vaste waarde worden in de Jupiler Pro League.
Dirk Poppe: “Spelen om in eerste klasse blijven is niet de mentaliteit van de club. We mikken dit seizoen op een tiende of elfde plaats in de rangschikking”, aldus manager Poppe, “Er komen deze week nog enkele nieuwe spelers bij en dan moeten we voldoende gewapend zijn voor een zorgeloos kampioenschap.”

Ook burgemeester Marc Van de Vijver is fier over de prestaties van Waasland-Beveren. “Voor het eerst kan ik zeggen dat ik burgemeester ben van een voetbalploeg uit eerste klasse en dat doet mij enorm plezier. Ik ben ervan overtuigd dat we binnen enkele jaren een vaste waarde worden in Play Off I.”

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S

Programma Beverse Feesten 2012 voorgesteld

 

Maandag 6 augustus werd op het gemeentehuis van Beveren het programma van de Beverse Feesten 2012 voorgesteld. De Beverse Feesten worden gehouden van 22 tot 26 augustus en het belooft een spetterende, gezellige en bruisende vijfdaagse te worden.

Het gemeentebestuur heeft beslist om, na 25 jaar, de organisatie van de Beverse Feesten op een andere manier te laten verlopen. Naast nieuwe elementen presenteren de organisatoren ook de klassieke sterkhouders.

Klassiekers zoals het Internationaal Straattheaterfestival, het succesverhaal van de Olympische Straat, ‘De Hemel’ en ‘De Hel’ van koor Acantus en atletiekclub Volharding en de jaarlijkse quiz worden behouden op het programma.  

Dit jaar zijn er twee nieuwe organisatoren die voor een nieuwe, frisse wind door de feesten, zowel op de Grote Markt als op het Gravenplein, zullen zorgen.

Op de Grote Markt doen ‘De Beverse Maten’ er alles aan om van de feesten een volkse en letterlijk open feesten van te maken.
Jacques Bosman: “ De Beverse Feesten worden meer volks, er staan vele ludieke gebeurtenissen op ons programma: wedstrijden zoals ‘Het Strafste Café van Beveren’, diverse optredens voor jong als oud, een kindernamiddag met een crèche voor papa’s...
De feesten moeten ook een meer open karakter krijgen. Beter toegankelijk: het marktplein wordt terug open, geen containers of hekken meer rond de tent. We beloven dat het vijf dagen feesten wordt, en dit allemaal gratis!’

Voor de jongeren organiseert SingelB ‘Beveren Festivalt’ op 24- 25 en 26 augustus op het Gravenplein.

Op vrijdag 24 augustus staat er de Fuifavond op het programma met optredens van o.a. Sweet Coffe en DJ Neon.
Zaterdag 25 augustus is het Festivaldag. De organisatoren hebben groepen zoals De Jeugd Van Tegenwoordig en Squadra Bossa feat. Buscemi kunnen strikken voor het festival.
Naast de klassieke rockoptredens worden er door talrijke dj’s moderne electronische dansmuziek gedraaid. Beveren Festivalt heeft zelfs 8 dj’s geprogrammeerd staan die ook op het Tomorrowland festival te zien waren.

Als afsluiter is er op zondag een Kinderfestival in samenwerking met de jeugddienst van Beveren. Er zullen optredens plaatsvinden van Merel van de jeugdserie ‘Amika’ en de Studio 100 Band en is er die namiddag ook circusanimatie voor de jongeren.

Beveren Festivalt is een gratis festival, gericht op jonge mensen tussen 15 en 35 jaar dat georganiseerd wordt door enthousiaste vrijwilligers die een waardig festival presenteren waar ze terecht fier op mogen zijn.

Meer info vindt u op www.beversefeesten2012.be en www.beverenfestivalt.be