Culinaire persreis in Schouwen-Duiveland (NL) - Maart 2016


Weissburgunder Trocken van Weingut Lorenz & Söhne uit de Nahe (Duitsland) is de Kreeftenwijn 2016

Op donderdag 31 maart is het Oosterscheldekreeftenseizoen geopend onder massale belangstelling. En bij de aanvang van het nieuwe kreeftenseizoen, hoort ook een nieuwe kreeftenwijn. De kreeftenwijn van 2016  is de Weisser Burgunder Trocken van Weingut Lorenz & Söhne uit de wijnstreek Nahe in Duitsland.

Hier leest u meer


Officiële opening Kreeftenseizoen 2016

 

Donderdag 31 maart is het seizoen van de Oosterscheldekreeft officieel geopend in Zierikzee (NL) door Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. De opening is sinds 2000 een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste donderdag van maart. De eerste kreeft van het seizoen werd binnengehaald door kreeftenvisser Gerrie van den Hoek met zijn vissersboot MS3.

Hier leest u meer


'De Vrije Uitloop Kippen' bij Mario Brouwer

 

Mario Brouwer en zijn vrouw hebben met de ‘Vrije Uitloop Kippen’ een uniek kippenbedrijf in Nieuwerkerk (NL). De Vrije uitloop-kippen hebben ongeveer dezelfde kenmerken als scharrelkippen, met als toevoeging dat ze naar buiten mogen. Hier mogen maximaal 9 hennen per vierkante meter scharrelen, maar er is ook een uitloop naar buiten.

Hier leest u meer


Conny Schoenmakers mengt unieke zeeropen (siroop van Zeeuwse Zeeuwse kruiden)

 

Tijdens de culinaire persreis in Nederland waren wij te gast bij Conny Schoenmakers uit Burgh-Haamstede. Conny is natuurgeneeskundige en kruidenliefhebber en mengt met grote bezieling de Zeeropen (siroop van Zeeuwse Zeeuwse kruiden).

Hier leest u meer


Komkommerkwekerij Vandijke in Oosterland (NL)

 

Komkommerkwekerij Vandijke in Oosterland (NL) is een echt familiebedrijf. Zaakvoerder Bram Vandijke werkt er samen met zijn zoon en zijn vrouw van 's morgens tot 's avonds laat.

 

Bram heeft het familiebedrijf samen met zijn broer overgenomen in 1992. Sinds 2014 runt Bram het bedrijf alleen.

Hier leest u meer


Explosief te gast bij Seafarm in Kamperland (NL)

 

Tijdens onze culinaire persreis in Schouwen-Duiveland waren we te gast bij SeaFarm. Seafarm vist, verwerkt en exporteert mesheften en andere schelpdieren binnen Europa. Het was directeur Adri Bout die ons door de fabriek een rondleiding gaf.

Hier leest u meer