Welkom bij EXPLOSIEF Magazine, de informatieve website met nieuws over uitgaan, muziek, theater, sport en veel meer!Tiende solovoorstelling 'De Mannenmonoloog' van An Nelissen vanaf 10 oktober in Antwerpen


An Nelissen roept op: red de man! Na 9 shows over alle mogelijke delen van het vrouwelijk lichaam vroeg de topcomédienne aan haar publiek waarover ze haar het liefst wilden horen praten en het antwoord was unaniem: mannen! 

Hier leest u meer


Hotel Vocal viert tienjarig jubileum met CD en souvenirbrochure

  

Zaterdag 27 september 2014 startte het tiende seizoen van "Hotel Vocal" in het Theatercafé van het Fakkelteater met het optreden van De Somebody’s. Na afloop was er de voorstelling van de goednieuwe CD en souvenirbrochure van 10 jaar Hotel Vocal. Gastheer Sam Verhoeven stelde de CD aan het publiek voor in aanwezigheid van Daisy Thys, An Lauwereins en Hans Peter Janssens.

Hier leest u meer


Hilarische komedie 'Salon Maneuvers' in Theater Multatuli in Antwerpen


Nog tot en met 20 december speelt Theater Multatuli in Antwerpen de hilarische komedie ‘Salon Maneuvers’.

Hier leest u meer


Toneelgroep Streven brengt met 'Duetten' grappig en hartverwarmend theaterstuk over de liefde


Toneelgroep Streven uit Mortsel opent het nieuwe theaterseizoen met de komedie ‘Duetten’ van Peter Quilter in een regie van Rudi Weert.

Hier leest u meer


Sam Sparro op 30ste editie van Night of the Proms


De organisatoren van Night of the Proms hebben voor de 30ste editie opvallend gekozen voor verjonging. Op de affiche staan dit jaar de wereldsterren CeeLo Green, Sam Sparro, Hooverphonic, accordeoniste Ksenija Sidorova en vaste waarde John Miles. Zij treden vanaf 7 november op in het Antwerpse Sportpaleis onder begeleiding van het Night of the Proms-orkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot en het koor Fine Fleur.

Hier leest u meer


Foto: Ilse Hendrickx
Foto: Ilse Hendrickx

'Oorlogskunst' brengt verhalen en liedjes uit WO I en WO II in het Theater aan de StroomNaar aanleiding van de herdenking van WO I en de pontonbrug over de Schelde brengen Mitta van der Maat en Steven De Lelie onder begeleiding van pianist Steven Jacobs u een programma vol met liedjes en verhalen uit WO I en WO II.

Hier leest u meer


Cast 'Boeing Boeing' voorgesteld in Stampe en Vertongen museum in Antwerpen


Dinsdag 23 september stelde De Komedie Compagnie hun nieuw theaterseizoen voor in het Stampe & Vertongen Museum aan de luchthaven van Antwerpen.

Een kleine maand voor de première van de legendarische deurenkomedie BOEING BOEING werd de cast voorgesteld aan de pers. De cast voor deze hilarische deurenkomedie bestaat uit  Carry Goossens, Danni Heylen, Greet Rouffaer, Christel Domen, Erik Van Herreweghe en  Marianne Devriese.

Hier leest u meer


'Cabardouche', vanaf 2 oktober in het EWT


Vanaf donderdag 2 oktober herneemt het EWT de komedie 'Cabardouche' van Jack Staal in een regie van Door Van Boekel.

Hier leest u meer


foto: Ilse Hendrickx
foto: Ilse Hendrickx

Prachtige theaterversie van 'Het Diner', nog tot 26 oktober in het Theater aan de Stroom


Vrijdag 19 september ging in het Theater aan de Stroom de theaterversie van 'Het Diner' in première. De poly-zaal was voor deze Vlaamse versie van de theaterbewerking van de gelijknamige wereldwijde bestseller van Herman Koch volledig uitverkocht.

Hier leest u meer


Hilarische thriller 'The 39 Steps' in première in Fakkelteater te Antwerpen


In aanwezigheid van heel wat BV's en prominenten ging donderdag 18 september de Vlaamse versie van The 39 Steps in première in het Fakkelteater te Antwerpen.

Hier leest u meer


Foto: Jonas Verhulst
Foto: Jonas Verhulst

ZOO Antwerpen verwelkomt nieuw gorillavrouwtje Kiki


De gorilla’s in de ZOO hebben er een nieuwe huisgenoot bij. Laaglandgorilla Kiki kwam op 16 september uit de Zoo van Heidelberg naar de ZOO om zich bij de Antwerpse groep te voegen.

Hier leest u meer


Hooverphonic op 30ste editie van Night of the Proms


De affiche van Night of the Proms wordt aangevuld met een Belgische topband van wereldformaat. Speciaal voor de 30ste editie komt met Hooverphonic een groep naar het Antwerps Sportpaleis die al een tijdje op het verlanglijstje van de organisatoren stond. 

Hier leest u meer


Clouseau Centraal in het Sportpaleis

 

In december en begin januari staat Clouseau weer centraal in het Sportpaleis. En dat mag je heel letterlijk nemen. Koen en Kris Wauters plaatsen het podium in het midden voor hun twaalfde concertreeks in de grootste evenemententempel van het land en heten hun nieuwe Sportpaleisshow dan ook heel toepasselijk CLOUSEAU CENTRAAL.

Hier leest u meer


Hilarische komedie 'Ik Spring van de Goesting' in het echt Antwaarps teater


Zaterdag 6 september werd in het echt Antwaarps teater het 33ste speelseizoen ingezet met de première van het fantastische blijspel ‘Ik Spring Van De Goesting’.


Kasper (Sven De Ridder) en Lynn (Anke Frédérick) vormen al tien jaar een gelukkig paar. Het enige probleem in hun relatie is dat Kasper niet alleen getrouwd is met Lynn, maar ook met zijn werk. 

Hier leest u meer


CLUB 121 innovatief consignatieconcept voor jubilerende De Koloniaal


In 1988 begon Rudy Van Nuffelen een avontuur met de import van antiek uit overzeese kolonies. Een jaar later was De Koloniaal® een feit. Naast het constant blijven verzamelen van authentieke meubelstukken en decorelementen werden gaandeweg ook eigen meubelcollecties ontwikkeld. Met de komst van nieuwe collega’s die, in de loop der jaren, het team kwamen vervoegen kende De Koloniaal® een gestage groei in aantal producten, omzet en bedrijfsoppervlakte.

Hier leest u meer


Vanaf 20 september de komedie 'Salon Maneuvers' in het Multatulitheater in AntwerpenAnnie woont in een ouderwetse villa waar ze is grootgebracht met haar broer Rik en haar zus Ruth. Ze verzorgt er haar zieke moeder.

Hier leest u meer


Dynamic stelt 'The Story of my Life' voor tijdens de Cultuurmarkt in Antwerpen


Tijdens de Cultuurmarkt op 31 augustus in Antwerpen bracht het Haachtse duo Dynamic met David Imbrechts en Michaël Lejeune een voorproefje van de allereerste Vlaamse versie van de musical “The Story of my life” in het Fakkelteater.

Hier leest u meer


The Golden '70S laat de gouden jaren zeventig muzikaal herleven 

 

Goed nieuws voor de fans van The Golden Years, het populaire oldiesevenement dat er na 25 succesvolle edities in het Antwerpse Sportpaleis een punt achter zette. De artiesten uit de jaren 70 komen terug! The Sweet, Slade, The Rubettes feat. Alan Williams, The Tremeloes en Mud II trakteren op hun onverwoestbare popklassiekers op vrijdag 12 december in de Lotto Arena. Zaterdag 13 december doen ze ook Vorst Nationaal aan.

Hier leest u meer


30 jaar Miss Lucifer in De Roma op zondag 7 september


Allround travestie-artiest Miss Lucifer blaast dit jaar 30 kaarsjes uit. Raphael, de man achter Miss Lucifer, wordt 50 en viert met deze jubileumshow het einde van zijn alter ego.

Hier leest u meer


Echt Antwaarps teater start nieuw seizoen met 'Ik Spring Van De Goesting'


Zaterdag 6 september 2014, start het echt Antwaarps teater met het dolkomische nieuwe blijspel van Ruud De Ridder 'Ik Spring Van De Goesting'.

Hier leest u meer


Theater aan de Stroom presenteert nieuw theaterseizoen op de Cultuurmarkt in Antwerpen


Ook Theater aan de Stroom stelde op de Cultuurmarkt zijn nieuw theaterseizoen voor. Het belooft voor TAS opnieuw een druk seizoen te worden met o.a. ‘Het Diner’ van Herman Koch,  ‘Oorlogskunst’, ‘Oradour’ en ‘Los’ van Tom Naegels op het programma.

Hier leest u meer


Opendeurdagen bij de Koninklijke Poppenschouwburg Van Campen in Antwerpen


Naar jaarlijkse gewoonte hield de Koninklijke Poppenschouwburg Van Campen opendeurdagen tijdens de Cultuurmarkt.

Zowel zaterdag 30 als zondag 31 augustus konden geïnteresseerden een kijkje nemen in het gezellige poppentheater op het Sint-Nicolaaspleintje in Antwerpen.

Hier leest u meer


Het Huis van Take Twee op de Cultuurmarkt in Antwerpen


Zondag 31 augustus werd de 19de editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen gehouden in Antwerpen.

Ook Jerry Verhaert van Het Huis van Take Twee troffen we aan op de Groenplaats. Jerry speelt samen met Ben Bervoets in de Kleine Fakkel van het Fakkelteater ‘Jamaar, gij lacht’ in een regie van Mark Riské.

Hier leest u meer


Cultuurmarkt trapt nieuw cultureel seizoen op gang

 

Zondag 31 augustus werd de 19de editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen gehouden in Antwerpen.

Hier leest u meer


De Vredefeesten op 5-6 en 7 september in Sint-Niklaas

De Vredefeesten vinden dit jaar plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september. Het gratis stadsfestival heeft opnieuw heel wat te bieden: ballonspektakel met 60 hetelucht- en specialevormballons.