Chimay stelt nieuw boek én vernieuwde etiketten voor in Antwerpen


Donderdag 8 mei werd in Antwerpen de nieuwe etiketten op de flesjes van het Cimay-trappistenbier en het nieuwe boek van chef Stefaan Daeninck ‘Chimay’ voorgesteld. Een kookboek met zestig verrassende recepten met het trappistenbier en de bijbehorende kaas.

 

Wim Verschueren, vertelt: “2014 is een belangrijk jaar voor Chimay. De Chimaybieren krijgen dit jaar een nieuw etiket en er is vanaf heden een nieuw kookboek op de markt. Het etiket staat in het teken van authenticiteit en is gebaseerd op 4 pijlers: de terugkeer naar de bron met het blazoen in de kijker, extra aandacht voor de kleuren (blauw, wit, rood) die het trappistenbier van Chimay verpersoonlijken en de link met België en met het Trappist-label.  Het nieuwe etiket was de basis om een nieuw boek uit te brengen”, aldus Wim Verschueren.

“Met de komst van de twee nieuwe kazen vorig jaar (de Doré en de A la Bleue), de A la Chimay Rouge (voordien A la Bière) en de doorbraak van de authentieke pairing-trend vond Chimay de tijd rijp om de band met de consument en zijn talrijke ambassadeurs verder aan te halen. Dit doen we via het boek ‘Chimay’, waarin naast informatie over de abdij van Chimay, alles te lezen valt over onze bieren en kazen, food-, kaas- en bierpairing, met duiding en inspiratie aan professionele koks, hobbykoks en liefhebbers van lekker eten en drinken.” vertelt Wim Verschueren,  “Elke gastronoom weet dat Trappistenbieren en –kazen sterke, smaakvolle en inspirerende ingrediënten zijn in de keuken.”

 

Stefaan Daeninck, topchef en eigenaar van het Culinair Ateljee én culinair consultant bij Trappistes de Chimay, vertelt over zijn nieuwste boek: “ Chimay kwam op het idee om mijn recepten te bundelen in een atypisch kookboek, dat verschijnt in het Nederlands, Frans en Engels.”

 

Het boek gaat vooral over food- en bierpairing. De twee nieuwe kazen van Chimay lenen zich uitstekend voor een pairing met hun respectievelijke bieren.

 

“Er wordt gewerkt met Chimay bier en/of kaas en producten uit de regio. De Chimay bieren en kazen hebben een bepaalde smaak en elegantie, die ik in de verschillende gerechten heb proberen over te brengen. Zo kun je perfect een frisse Triple Chimay drinken bij zowel de fantastische Poteauflette als een lekkere Croque monsieur die wij bereiden met A la Chimay Rouge kaas,” aldus Stefaan Daeninck.

 

“Ik heb door de jaren heen verschillende Chimay-trappistenbieren en -kazen leren kennen en waarderen omwille van hun typische smaak en elegantie. Ik heb die bieren en kazen in verschillende gerechten trachten te combineren om zo tot een topgerecht te komen. Het boek is zowel een doeboek met diverse recepten als een kijk- en leesboek.”

Het boek ‘Chimay’ bevat heel wat klassiekers, maar ook originele en inspirerende recepten. Enkele voorbeelden uit het prachtige boek: wat denk je van echte kaaskroketten met, uiteraard, Chimay-kazen in verwerkt, Kabeljauwwaterzooi uit Chimay, flensjes met trappist, uiensoep met kaasbroodjes of een Chimay-kaasfondue.

 

‘Chimay’ is een prachtig kookboek voor elke waardige hobbykok of chef. Bij elk recept uit het boek staan de ingrediënten voor 4 personen en de bereidingswijze, vergezeld van prachtige foto’s van Bart Van Leuven. Laat je inspireren door de gerechten uit het boek, want koken of eten is zoveel lekkerder wanneer je er een gepast Chimay-trappistenbier bij drinkt!



ISBN: 9789401412421 - Hardcover - 192 blz. - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Lannoo


Klik op een foto om te vergroten