Welkom bij EXPLOSIEF, de informatieve website met nieuws over toerisme, muziek, culinair, theater, sport en veel meer!Theater Cartouche uit Edegem organiseert een crowdfunding


Zondag 30 augustus ging met de Cultuurmarkt in Antwerpen het nieuwe theaterseizoen van start. Theaters hebben het niet gemakkelijk om het hoofd boven water te houden. Ook Theater Cartouche uit Edegem niet. Niettegenstaande een sterke programmatie en tal van randactiviteiten is het theater toch genoodzaakt om een crowdfunding te organiseren.

Hier leest u meer


Het Huis van take Twee stelt hun nieuwe producties voor in Antwerpen


Ook op de Cultuurmarkt in Antwerpen: Het Huis van Take Twee met het komische duo Ben & Jerry.

Ook in het nieuwe theaterseizoen kan u opnieuw genieten van de producties van dit niet- gesubsidieerd professioneel theatergezelschap. Zij staan garant voor volks amusement, indien uw buik niet schudt van het lachen, moet u dringend naar de dokter!

Hier leest u meer


Toneelgroep Streven Mortsel brengt in het nieuwe theaterseizoen drie prachtige theaterproducties

 

Op de Cultuurmarkt in Antwerpen troffen we naast de vele de organisaties uit de Vlaamse kunst- en cultuursector ook Toneelgroep Streven uit Mortsel aan. Toneelgroep Streven stelde op de Cultuurmarkt hun programma voor het nieuwe cultuurseizoen voor.

Hier leest u meer


Noordteater stelt 41ste seizoen voor tijdens de Cultuurmarkt in Antwerpen


Tijdens de Cultuurmarkt in Antwerpen stelde het Noordteater zijn deuren open om kennis te maken met hun 41ste theaterseizoen. Bezoekers konden een fragment zien van de producties ‘In Shock’, vanaf 10 oktober in het Noordteater te zien, en van ‘Fawlty Towers’, de hilarische komedie van de auteurs John Cleese en Connie Booth over het beste slechtste hotel ter wereld.

Hier leest u meer


Komedie ‘k Zien a geire, vanaf 18 september in caféteater De Peerdestal van Napoleon

 

Tijdens de Cultuurmarkt in Antwerpen konden de bezoekers ook een kijkje nemen in het vernieuwde caféteater De Peerdestal van Napoleon op de Sint Nicolaasplaats, in het hartje van de stad.

Hier leest u meer


Janine Bischops brengt vanaf mei 2016 haar eigen personality show HET LAATSTE WOORD in Theater Elckerlyc

 

Janine Bischops trekt alle registers open in HET LAATSTE WOORD. In haar eigen personality show in regie van Peter Perceval brengt ze herkenbare situaties voor jong en oud met verve en humor op de planken.

Hier leest u meer


Sandrine Van Handenhoven vervangt Lies Lefever in de productie Vaginamonologen 2.0


Na een lang herstelproces van een zware burn out is Lies weliswaar aan de beterhand, maar ze voelt zich nog niet fit genoeg om meteen in deze veeleisende productie mee te draaien.

Hier leest u meer


Clouseau komt in 2016 naar Antwerpen, Gent en Hasselt

 

2016 wordt andermaal een zeer druk concertjaar voor Koen en Kris Wauters van Clouseau. Op dit moment puzzelen de heren een nieuw album in elkaar en dan weet je hoe laat het is: een tour door Vlaanderen komt eraan! Daarmee doen ze op 26 maart Stadsschouwburg Antwerpen, op 9 april Capitole Gent en op 16 april Ethias Theater Hasselt aan.

Hier leest u meer


KUNNIG wordt 50 en schenkt Juf Leen van de Stedelijke Basisschool Perspectief een nieuwe kleuterklas


KUNNIG, vroeger Beschermde Werkplaats Antwerpen, werd een halve eeuw geleden opgericht en even lang ondersteund door Stad Antwerpen. In 2015 neemt het maatwerkbedrijf afscheid van de stad, het zal volledig op eigen benen staan. Als afscheidsgeschenk wilde KUNNIG een sociaal project realiseren dat meteen een visitekaartje was van hun productiemogelijkheden. De keuze viel op de herinrichting van de kleuterklas van Juf Leen in Stedelijke Basisschool Perspectief in de Verbondstraat in Antwerpen.

Hier leest u meer


Hilarische komedie 'Komt ze of komt ze nie' vanaf 16 oktober in Antwerpen

 

"Komt ze of komt ze nie" is een voorstelling van "het Huis van Take Twee om van snoepen. Het verhaal speelt zich af aan een afgelegen bushalte. Twee mannen ontmoeten elkaar rond deze vreemde bushalte. De mannen kennen elkaar van haar of pluim.

Hier leest u meer


Natalie Imbruglia maakt muzikale waaier Night of the Proms compleet


Met de toevoeging van Natalie Imbruglia is het programma van de 31e editie van Night of the Proms compleet. De Brits-Australische zangeres is bekend van haar debuut ‘Torn’ (1997), meteen goed voor een van de grootste hits van de jaren 90.

Hier leest u meer


DJ Michael Fall brengt met 'Ain’t Nothing But A Party' dubbel-cd uit


DJ Michael Fall, de muzikale bezige bij uit Moerbeke, heeft met ‘Ain’t Nothing But A Party’ een nieuwe dubbel-cd uitgebracht. 

Voor ons van Explosief een goede reden om hem op te zoeken in zijn platenzaak in Zelzate.

Hier leest u meer


Curieus Lokeren stelt nieuw project SAMEN(K)LEVEN voor op Vrijetijdsmarkt in Lokeren

 

Op zaterdag 12 september staat Curieus Lokeren op de vrijetijdsmarkt van Lokeren. Net zoals alle andere verenigingen op de vrijetijdsmarkt licht Curieus Lokeren hun werking toe en wordt het programma voorgesteld. Zo wordt op zaterdag 12 september het nieuwe project SAMEN(K)LEVEN voorgesteld aan alle belangstellenden.

Hier leest u meer


 DIVIN by Sepi in Antwerpen


Sinds zes augustus is DIVIN by Sepi weer open. DIVIN is voorbestemd om een absolute trekpleister in Antwerpen-Zuid te worden, uitgebaat door  Sepideh Sedaghatnia, de beste Belgische sommelier van 2014.

Hier leest u meer


Chef John Verbeeck opent pop-upzaak Cream

Er zijn drie soorten ondernemers: degenen die het concept van sociale media maar lullig vinden en daardoor een hoop potentiële klanten niet aanboren, degenen die de sociale media gebruiken omdat het moet en degenen die het hanteren als een soort tweede natuur.

Hier leest u meer


Lady Linn en Martine de Kok met pop-upkoor in deSingel op vrijdag 21 augustus

 

Vrijdag 21 augustus staan Lady Linn en Martine de Kok samen met twee pop-upkoren op het podium van de Antwerpse deSingel. Samen met een honderd koppig koor zullen ze die dag een uniek concert brengen en dit onder leiding van Hans Primusz.

Hier leest u meer


Skelte Willems zal België vertegenwoordigen op Mr. Gay World 2016 in Malta

 

Enkele maanden geleden werd de 21-jarige kapper Skelte Willems verkozen tot Mister Gay Vlaanderen 2015. Maar tussen 19 en 23 april 2016 krijgt hij de kans om ook te strijden voor de titel van Mr. Gay World. De wereld-verkiezing zal dit jaar doorgaan in het zonovergoten Malta.

Hier leest u meer


Hoerenleed op 12 en 13 september in de Kleine Fakkel


Theaterproductiebedrijf Het Huis van Take Twee speelt in de Kleine Fakkel van het Fakkelteater op 12 en 13 september  de productie 'Hoerenleed'.

Hier leest u meer


De Familie Krapuul slaat weer toe, deze keer in Edegem !!


Wegens groot succes wordt de productie van "De Familie Krapuul" op 25, 26 en 27 september in zaal Theater Cartouche hernomen.

Hier leest u meer


Brasschaat Klassiek & Brasschaat Opera op 14 en 15 augustus 2015


Vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus is er de tweede editie van Brasschaat Klassiek in het Gemeentepark in Brasschaat.

 

Vrijdag vindt er Brasschaat Klassiek plaats, zaterdag staat Brasschaat Opera op het programma.

Hier leest u meerAffiche Crammerock in Stekene compleet!!


De lange, hete festivalzomer van 2015 heeft de Vlaamse festivalganger al verwend. Maar het kan nog altijd mooier, want Crammerock laat nog 6 namen bijdrukken op de al goedgevulde affiche: Goose, Skyve Soundsystem, Janez Detd, TLP, Fresku en Turntable Dubbers.

Hier leest u meer


Rob de Nijs sluit Fonnefeesten editie 2015 af


Als afsluiter van de Fonnefeesten 2015 stond niemand minder dan Rob de Nijs, voor velen de grootste Nederlandse zanger ooit, op de affiche van de Fonnefeesten.

Hier leest u meer


It was madness met The Skadillacs in Lokeren!

 

The Skadillacs is een achtkoppige band met een passie voor ska.

 

Na de oprichting in 2011 verdienden ze hun strepen met heel wat grote concerten in binnen- en- buitenland.

Hier leest u meer


Billie Leyers brengt funky popmuziek op de Fonnefeesten in Lokeren


De tiende en laatste dag van de Fonnefeesten editie 2015 werd geopend door Billie Leyers, één van de vier dochter van Jan Leyers.

Hier leest u meer


Britse band Levellers in Lokeren

 

Vrijdag waren de Levellers te gast op de Fonnefeesten. Deze folk-rock band uit Brighton staat al ruim 25 jaar op de planken.

Hier leest u meer


Was het nu 80, 90 of 2000? in Lokeren


Ook dit jaar was Studio Brussel aanwezig op de Fonnefeesten met 'Was het nu 80, 90 of 2000?'


De StuBru fuif werd een mega succes want het terrein van de Fonnefeesten was al voor 22.00 uur volgelopen en moest worden afgesloten... 

Hier leest u meer


New Wave Party met Peter Melis op de Fonnefeesten

 

Donderdag 6 augustus was er op de Fonnefeesten een heuse New Wave Party met DJ Peter Melis.

Peter Melis (1970) was als kind reeds volledig in de ban van alles wat met muziek en vrije radio te maken had.

Hier leest u meer


Ambiance troef met Los Callejeros in Lokeren!

 

Deze Leuvense “globetrotting artivists” brachten op de Fonnefeesten in Lokeren een eigenzinnige sound waarin vrij geëxperimenteerd werd met Afro-latingrooves, Etnic-folkmusic, reggaeskanks, jazz & rock invloeden, Balkanese zigeunerritmes en een tikkeltje Europese tranen.

Hier leest u meer


Ganashake opent zevende dag van de Fonnefeesten in Lokeren


Donderdag 6 augustus opende Ganashake de zevende dag van de Fonnefeesten in Lokeren. Deze Vlaams Blues/Rock groep bestaat uit Jess Jacob (zang/gitaar), Sander Goethals (bas) en Bert Minnaert (drums).

Hier leest u meer


Donderdag 6 augustus New Wave Party op de Fonnefeesten!

 

Donderdag 6 augustus niet te missen, rond de klok van 00.15 uur, de New Wave Party met Peter Melis op de Fonnefeesten in Lokeren!!  Met (uiteraard) muziek van Joy Division, The Cure, Front 242, The Sisters of Mercy, New Order en vele anderen...

Hier leest u meer


De pluim van de dag gaat naar alle medewerkers van de Fonnefeesten!


De Fonnefeesten in Lokeren wordt volledig gedragen door honderden vrijwilligers. Zij zetten zich tien dagen lang belangeloos in om de duizenden muziekliefhebbers in de watten te leggen, want zonder medewerkers: geen Fonnefeesten.

Hier leest u meer


Zaki, de Godfather van alle DJ's, te gast op de Fonnefeesten!

 

Als afsluiter van de zesde dag van de Fonnefeesten was niemand minder dan Zaki, de legendarische DJ, te gast op de Fonnefeesten in Lokeren.

Hier leest u meer


Duistere gypsy soul met Tigre Blanco in Lokeren


De Nederlandse band Tigre Blanco maakt broeierige rocksongs, waarin americana, filmmuziek, en soul een verbond aangaan. Muziek die klinkt als de soundtrack van een nieuwe ‘paella-western’ van Tarantino: duistere gypsy soul met een rauwe twist.

Hier leest u meer


Lost Souls Carnival brengt Slome, gloomy rock met een vettig randje op de Fonnefeesten

 

Woensdag 5 augustus stond Lost Souls Carnival op de affiche van de Fonnefeesten in Lokeren.

Hier leest u meer


Eclectische kameleon DJ J&S sluit vierde dag van de Fonnefeesten af

 

DJ J&S, de resident-DJ van De Casino Concertzaal  in Sint-Niklaas, was de afsluiter van de vierde dag op de Fonnefeesten in Lokeren.

Hier leest u meer


75-jarige Tom Jones is nog steeds een seksbom!!


Dinsdag 4 augustus was niemand minder dan Tom Jones te gast op de Lokerse Feesten...

Hier leest u meer


Get down and boogie met The John Henry Orchestra


Twee zielen, twee stemmen, vier armen en vier benen met maar één missie, get down en boogie, dat is The John Henry Orchestra.

Hier leest u meer


Nederlandse band The Deaf te gast in Lokeren


Dinsdag 4 augustus op het programma van de Fonnefeesten: de Nederlandse garage-rock band The Deaf. Deze Haagse band, die opgericht is in 2007, bestaat uit zanger Frans Van Zoest, beter bekend als Spike, bassiste Janneke Nijhuijs (Miss Fuzz), toetsenman Mau en drummer Kit Carrera.

Hier leest u meer


Breng zeker eens een bezoekje aan de Foodstreet in Lokeren!


Foodtrucks is een concept dat overgewaaid is vanuit grote wereldsteden. In België is het een nieuw fenomeen dat stilaan ons landje ook begint te veroveren.

Hier leest u meer


Radio Rommelmarkt sluit vierde dag van de Fonnefeesten af


Lokeraars Simon Aelterman (25) en Maarten Hillaert (28) vormen samen het duo sinds kort Radio Rommelmarkt. Onder het motto 'onze platencollectie is goedkoper dan de jouwe' draaien ze uitsluitend elpee's die ze op de Kloddemarkt op de kop konden tikken.

Hier leest u meer


De boM! brengt Vlaams eerbetoon aan Nederpop-helden Doe Maar in Lokeren


Na hun succesvol optreden in 2013 stonden op maandag 3 augustus de Vlaamse groep De boM opnieuw op het programma van de Fonnefeesten in Lokeren.

Hier leest u meer


Zeelse skambiance met CanIrepeed in Lokeren


De Zeelse Ska-formatie Canlrepeed speelde zowat een thuismatch op de Fonnefeesten in Lokeren. De achtkoppige band staat inmiddels zeven jaar op het podium met succes, zowel in binnen- als buitenland.

Hier leest u meer


Flip Kowlier zorgt voor unieke sfeer in Lokeren


Topact van de derde dag Fonnefeesten was Flip Kowlier. Hij bracht met zijn band het bijna volgelopen Prinses Josephine Charlottepark in een uitgelaten stemming.

Hier leest u meer


Succesvolle Nederlandse band The Cool Quest op de Fonnefeesten


Zondag 2 augustus stond de Nederlandse band The Cool Quest op het programma van de Fonnefeesten in Lokeren.

Hier leest u meer


Helsinki opent derde dag van de Fonnefeesten in Lokeren

 

De opener op de derde dag van de Fonnefeesten was de groep Helsinki. Helsinki is een Gentse band gevormd door Thomas Vanelslander...

Hier leest u meer


© Sophie BaudewijnS - Lokerse Feesten
© Sophie BaudewijnS - Lokerse Feesten

Succesvolle Nederlandstalige avond op de Lokerse Feesten

 

Op 1 augustus stond op de Lokerse Feesten alles in teken van Nederlandstalige muziek.

Hier leest u meer


The Barry White Experience brengt eerbetoon aan de 'Voice of Love'


Dé topper van de tweede avond Fonnefeesten was The Barry White Expierence.

The Barry White Experience bestaat uit maar liefst 18 leden die een eerbetoon brengen aan de ‘voice of love, Mr Barry White’ .

Hier leest u meer


Trendy foodtrucks op de Fonnefeesten in Lokeren


De Fonnefeesten vonden twintig jaar lang plaats op de Oude Vismijn en zijn vanaf dit jaar verhuisd naar het Prinses Josephine-Charlottepark. De organisatoren maakten van de gelegenheid gebruik om door te gaan op een nieuw elan met o.a. trendy foodtrucks.

Hier leest u meer


Super Ska brengt een mix van Ska jazz en reggae naar Lokeren

 

Super Ska werd geboren in 2012 onder invloed van de saxofoon experimentele speler Antoine Lissoir.

 

Super Ska is een jonge, energieke band die een aanstekelijke mix van ska, reggae en rocksteady brengt.

Hier leest u meer


Barefoot and The Shoes openen tweede dag van de Fonnefeesten in Lokeren


Zaterdag 1 augustus stond de groep Barefoot and The Shoes op het programma op de Fonnefeesten. Barefoot And The Shoes is een jonge band met Leuvense roots met jonge bluesrockers die er een heel parcours heeft opzitten.

Hier leest u meer


De Préhistorie Live zet de Fonnefeesten in vuur en vlam

 

Ook dit jaar was De Préhistorie Live met Guy De Pré de opener van de Fonnefeesten.

 

De menigte was massaal aanwezig in het Prinses Josephine Charlottepark, de nieuwe locatie voor de Fonnefeesten.

Hier leest u meer


De Fonnefeesten nu in het Prinses Josephine Charlottepark

 

De organisatoren van de Fonnefeesten moesten dit jaar noodgedwongen verhuizen naar een nieuwe locatie. De Fonnefeesten verhuisden van de Oude Vismijn naar het Prinses Josephine Charlottepark.

Hier leest u meer


Belleman opent officieel Lokerse kermis

 

Vrijdag 31 juli opende belleman Etienne Tempels officieel de 10-daagse kermisweek en bijhorende festiviteiten.

Hier leest u meer