Culinaire tip: Restaurant Victory in Blankenberge


Een vaste waarde in Blankenberge is het gastronomisch restaurant ‘Victory’ aan de jachthaven.

 

In 1980 openden Patrick en Jean-Pierre Walckiers samen met hun ouders deze zaak, die in de loop der jaren fors is uitgebreid.

Quentin Walckiers, de zoon van Patrick, werkt ondertussen al tien jaar in het restaurant en is er de chef-kok. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat de heerlijkste gerechten op tafel komen.

Quentin Walckiers: “Ik heb hotelschool gevolgd en ben na mijn studies ben mee in de zaak gestapt. We hebben een zeer uitgebreide en gevarieerde kaart met onder meer diverse mossel- en kreeftbereidingen, ook de klassiekers van aan de zee zoals gebakken zeetong ontbreken niet op onze kaart.

 

De specialiteiten van het huis zijn de Gegrilde Visschotel, de Noordzeeschotel en de Plateau Royale (kreeft, gerookte zalm, tomaat garnaal oesters, langoustine en schelpdieren). Verder bieden wij onze klanten suggesties aan die maandelijks veranderen. Er is ook een 3-gangen keuzemenu aan 38,00 euro per persoon verkrijgbaar,” aldus Quentin.

Restaurant Victory is een zeer smaakvol ingericht restaurant, je kan er zowel voor ontbijt, lunch en diner terecht, ook in de namiddag voor een pannenkoekje, ijsje of een snelle hap.

 

Het restaurant biedt binnen plaats voor 80 couverts, op ruime terras met zicht op de jachthaven is er tevens plaats voor 80 personen. Bij restaurant Victory wordt er gekookt met inductie en gebakken op de Teppan Yaki.

Wachtbordje: kreeftensoep met stukjes kreeft
Wachtbordje: kreeftensoep met stukjes kreeft

Momenteel is het kreeft- en oesterfestival in restaurant Victory. Je kan kiezen voor oesters, babykreeft of kreeft. Ook het kreeftenmenu is een aanrader. Voor de prijs van € 65,00 krijg je een glaasje Cava, als voorgerecht een babykreeft Belle-Vue, als hoofdgerecht wordt er een kreeft van 500 gr Thermidor of grill geserveerd en als dessert een coupe straciatella of koffie. Bij elk gerecht wordt, indien gewenst, een bijpassende wijn geserveerd.

 

Tijdens ons bezoek aan restaurant Victory startten we met een aperitief van het huis, een aperitief op basis van rode Martini, witte wijn en grenadine. Als wachtbordje werd er gezorgd voor een kreeftensoep met stukjes kreeft. Een heerlijk wachtbordje als start van een uitstekend diner.

Slibtongetjes
Slibtongetjes

Als voorgerecht koos ik voor de huisgemaakte garnaalkroketten, mijn partner nam de garnaalbisque. Als hoofdgerecht koos mijn man voor de cote à l’os, een ruim stuk vlees met pepersaus en gemengde sla. Ik koos voor de slibtongetjes. Wie aan onze Vlaamse kust verblijft, moet zeker de slibtongetjes bij restaurant Victory proeven. Gewoonweg heerlijk!

 

Als afsluiter van dit heerlijke diner koos ik voor warme appeltaart met ijs en slagroom. Mijjn partner koos voor de Dame Blanche met warme chocoladesaus.

In restaurant Victory kun je tafelen in een gezellig kader en heb je een ruime keuze uit de diverse, verse gerechten. Dit gastronomisch restaurant is zeker een aanrader. Er heerst een aangename sfeer, je kan er rekenen op een vriendelijke en vlotte bediening en de uitstekende gerechten worden met vakkennis en liefde bereid tegen een (h)eerlijk prijs.

 

Heb je geen zin om te koken of op restaurant te gaan? Bij restaurant Victory kunnen alle gerechten ook afgehaald worden.

Restaurant - Bar- Café Victory

Franchommelaan 60 (haven)

8370 Blankenberge

T 050 41 44 79

F 050 42 99 74

alle dagen open van 9u

 

www.Restovictory.be

contact@restovictory.be

 

Bekijk HIER onze fotospecial