Ontdek culinaire pareltjes tijdens 'De Smaakmeesters'

        Nog tot en met 16 oktober in hartje Antwerpen


Nog tot en met vrijdag 16 oktober organiseert de stad Antwerpen ‘Smaakmeesters’, een nieuw culinair evenement in samenwerking met gepassioneerde horecaondernemers.

 

Zondag 4 oktober opende Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme, in aanwezigheid van sterrenchef Johan Segers (’t Fornuis), officieel dit gloednieuw initiatief.

Antwerpen telt heel wat horecazaken met een passie voor ambachtelijk werken en authentiek vakmanschap. De deelnemers aan ‘De Smaakmeesters’ zijn zowel grote als kleine etablissementen, zowel starters als zaken die al jaren bestaan, maar ze hebben één ding gemeen: een passie voor ambachtelijk werken met kwaliteitsvolle, vaak lokale producten.


Maak kennis met de Smaakmeesters van 't stad. Ontdek culinaire trends, geniet van Antwerpse gastronomie en laat u verrassen door de passie van lokale topchefs.

Er is ook animatie in het hartje van Antwerpen voorzien.


Zo is er een kinderdorp met kinderboerderij op de Groenplaats, zaterdag 10 oktober zijn er workshops met ambachtelijke producten door lokale handelaars, gepresenteerd door Gène Bervoets, kan je genieten van culinaire straatacts in de buurt van de Grote Markt (Suikerrui en Hoogstraat), de Groenplaats en de Wilde Zee. en op de Grote Markt is er MARTA, de boerenmarkt van ‘t stad.


Alle deelnemende zaken en straatanimatie vindt u terug op

www.smaakmeesters.be


Bekijk alle foto's op onze facebookpagina:


Tijdens de opening van De Smaakmeesters brachten wij van Explosief een bezoekje aan enkele deelnemende horecazaken:


Kippenrestaurant ‘Poule & Poulette’ is gelegen aan de voetgangerstunnel, in het hartje van Antwerpen.


Zaakvoerder Filip Van Hoeck vertelt: ‘Wij ijveren voor de revival van de gebraden kip. Iedereen lust kip en bij ons kan je de lekkerste kippen van België eten!


Bij Pule & Poulette wordt alles zelfgemaakt. De kippen worden op houtvuur gebakken zodat ze traag garen. Je hebt de keuze tussen een klassieke, een halve gebraden kip of onze gemarineerde kip Poule & Poulette met look,tijm, limoen en citroen. Zalig met appelmoes en kroketten of patatjes. Voor de Smaakmeesters verkopen wij zelfgemaakte kipnuggets met een tandoori-sausje.


Ik vind De Smaakmeesters een zeer goed initiatief, daarom een klein bedankje aan het stadsbestuur hierrvoor,” vertelde Filip Van Hoeck.


Kippenrestaurant Poule & Poulette

Sint Jansvliet 21

Antwerpen


Op de Steenhouwersvest 30 moet je zeker een bezoekje brengen aan Günther Watté Chocolade Café.


Günther Watté wordt door Gault&Millau tot de 25 beste chocolatiers van België gerekend.


In het Chocolade Café kan u kiezen uit  een ruim assortiment van koffie, thee, pralines, dessertwijn, gebak en chocolade. U kan het ter plekke consumeren in een luxueus decor of meenemen naar huis. Günther heeft een hand uit chocolade gemaakt van een jonge Parijse kunstenaar dat vanaf volgende week te bewonderen is in het Middelheimmuseum.


Voor de smaakmeesters kan je bij Günther Watté een bordje proeven met pralines en taart. Alles in het Chocolade Café is huisbereid met natuurproducten.


Günther Watté Chocolade Café

Steenhouwersvest 30

Antwerpen


Joost Arijs is een nieuwkomer in de historische binnenstad met als specialiteiten chocolade en macarons.


“Patisserie is mijn passie, al van jongs af. Naast onze winkel in Gent verkopen we nu ook onze chocolade, macarons, ijs en koekjes in Antwerpen. Alleen het beste is goed genoeg. Zelfs onze doosjes maken we zelf’, aldus Joost.


Joost Arijs

Theodoor Van Rijswijckplaats 3

Antwerpen


In tearoom Désiré de Lille kan u genieten van versgebakken wafels, pannenkoeken en natuurlijk de Lacquemants.


De Lacquemant kende van meet af aan een enorm succes en is ook nu nog – honderd jaar later – een culinair begrip dat in België op de grootste kermissen aan de man/ vrouw/ kind/ wordt gebracht.


En deze culinaire specialiteit kun je natuurlijk proeven bij tearoom  Désiré de Lille tijdens De Smaakmeesters.


Tearoom  Désiré de Lille

Schrijnwerkersstraat 14

Antwerpen


Ook Grand Café De Rooden Hoek doet mee met de eerste editie van De Smaakmeesters.


De Rooden Hoek is een begrip in Antwerpen. Het is tevens ook het oudste restaurant van Antwerpen.


Ter gelegenheid van De Smaakmeesters kan je er een bordje Waterzooi met parelhoen en Elixir d’Anvers proeven. Héérlijk!

 

Grand Café De Rooden Hoek

Oude Koornmarkt 25

Antwerpen


Bekijk alle foto's op onze facebookpagina: