Hotel in de kijker: Hof van Alexander in Kerkwerve


Tijdens onze persreis in Zeeland hadden wij het genoegen om te verblijven in Hof van Alexander.  Mario en Ingrid Tsakonis-Etterna baten dit nieuw hotel uit in Kerkwerve op het eiland Schouwen-Duiveland.

 

Het hotel ligt midden in diverse natuurgebieden die Schouwen-Duiveland rijk is. De ideale plek om te fietsen, vogels te spotten of gezellig aan het strand te zitten. Kortom Hof van Alexander is dé place to be om te ontspannen en te onthaasten.

 

Het hotel is er sinds mei 2015 en heeft 16 ruime kamers. In 2012 konden Mario en Ingrid de boerderij met campeerplaats kopen en konden ze beginnen aan hun droom: het bouwen van het hotel.

 

 

De 16 kamers zijn allen ondergebracht in de oorspronkelijke stallen. De originele spanten zijn bewaard gebleven evenals de fundamenten, dit geeft het gebouw haar bijzondere charme.

 

De kamers zijn luxueus en ruim met dubbelbed, een keukenblokje met magnetron/oven en koelkast. De meeste kamers hebben een inloopdouche, enkele een ligbad. De twaalf kamers op de begane grond hebben elk een eigen balkondeur en terrasje.

 

Het verblijf bij Hof van Alexander is altijd inclusief ontbijt. Het ontbijt is in buffetvorm en er is keuze uit diverse producten, de meeste zijn regionale producten zoals Pain de Mer brood van Bakker Spelt, diverse marmelades van het Spennekot, eieren vers van de boer en huisbereide vleesgerechten.

Ook is er een nieuwe hal gebouwd, die tal van mogelijkheden biedt: er zijn ruimtes voor samenkomsten, conferenties en feesten. In deze hal bevindt zich ook de receptie, met een origineel aanbod aan geschenken, sieraden en accessoires en streekproducten.

Op het eerste verdiep bevindt zich het restaurant. Een zeer mooi, gastvrij en gezellig restaurant dat plaats biedt aan 50 couverts. Voorlopig nog alleen voor hotelgasten geopend, maar vanaf november van woensdag tot zondag geopend voor alle gasten.

 

 

Achter de conferentieruimtes komt er vanaf volgend jaar een grote rijbaan met wedstrijdformaat voor de hippische sport. In de gerenoveerde schuur wordt er volop gewerkt aan 20 stallen voor de paarden. Het is de bedoeling om in de winterperiode, van oktober tot april, een week van de maand in te vullen voor gasten die met hun eigen paard een trainingsweek willen volgen. Het grasveld zal in 2017 ingericht worden als weide voor de paarden, ook komt er nog een buitenpiste voor de paardensport. 

 Opgeschuimde soep van gamba’s, gember en bospeen
Opgeschuimde soep van gamba’s, gember en bospeen

Ons diner in Alexander’s Restaurant was van hoogstaande gastronomie. Chef-kok Alwin Steijger  bereidde een voortreffelijke menu met streekproducten voor ons klaar. 

 

Starten deden we met opgeschuimde soep van gamba’s, gember en bospeen. Het hoofdgerecht bestond uit een proeverij van het hele speenbig en als afsluiter een Sharing Dessert du Chef. Een heerlijke menu met aangepaste wijnen. Alexander’s restaurant kunnen we dan ook ten zeerste aanbevelen!

 

Het Zeeuws scharelvarken wordt gehouden op een  mileu- en  diervriendelijke  wijze , op een strobed in een ruime, luchtige stal met uitloop naar buiten. De basis voor dit varken is het Nederlands landvarken en het Yorkshire varken.  

Proeverij van het hele speenbig
Proeverij van het hele speenbig

Het is bijzonder dat de varkens zelf bepalen wanneer ze naar buiten willen. Door de open opzet van de stallen is er volop daglicht, wat zorgt voor een natuurlijke dag- en nachtritme.

 

Het vlees is van topkwaliteit, en dat proef je op je bord. De dieren hebben een goed en lui leven en het vlees staat garant voor zuiver en antibiotica vrij.

 

Kijk zeker eens op de website  www.hetzeeuwsescharrelvarken.nl, daar kan je op elk moment van de dag een kijkje nemen in de stal via de webcam.

 

Hof van Alexander

Slikweg 7

4321 SV Kerkwerve

www.hofvanalexander.nl

 

Bekijk HIER alle foto's