Limburg komt naar Antwerpen Proeft 


Foto: Patrick Mertens / Copyright: Marco Mertens
Foto: Patrick Mertens / Copyright: Marco Mertens

De organisatoren van culinair festival Antwerpen Proeft, dat van 5 tot 8 mei zijn 10de jaarlijkse editie beleeft, hebben de allereerste Limburgse deelnemer van hun evenement bekendgemaakt: Chocoladehuis Boon uit Hasselt.

 

"Het is de eerste keer dat 'een Limburger' op de affiche van een editie van Antwerpen Proeft staat en dat vinden we ook zelf plezant nieuws," vertelt organisator Ward Ramaekers, die net als organisator Claudia Engelen opgroeide in het Limburgse Maasmechelen.

 

"Verder verklap ik graag dat Chocoladehuis Boon niet de enige Limburgse topper op de jubileumeditie van Antwerpen Proeft zal zijn," vult Ramaekers aan. "Wordt vervolgd."

 

Boon van meester-chocolatier Patrick Mertens en Inge Lijnen geldt in zijn genre al jaren als Limburgs beste en werd onder meer bekroond door de toonaangevende Belgische culinaire gids Gault&Millau. De chocolatier uit Hasselt scoort ook internationaal. Boon kreeg van het befaamde Londense luxe-grootwarenhuis Harrods de opdracht een uniek paasei te maken, geïnspireerd op een Fabergé-ei. Voor de gerenommeerde modeontwerper Paul Smith werd het een korset met knopen in chocolade in typische Paul Smith-kleuren. "Thank you for your magical chocolate creation," liet de Brit overdonderd optekenen.

Lange weekend van Hemelvaart

Antwerpen Proeft, hét culinair festival van België en "dé place to be voor fijnproevers" (Knack Weekend), vindt plaats van donderdag 5 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 8 mei, outdoor en indoor aan de Antwerpse Waagnatie. Bij zijn vorige editie werd het festival overrompeld door bezoekers. Mensen uit heel Vlaanderen en van ver daarbuiten zakken met vrienden en familie af naar het evenement om te proeven en topchefs en tv-koks te ontmoeten.

 

Nieuw in 2015 was de helemaal uitverkochte AEG Cooking Club. Bezoekers kunnen hier, ook in 2016, samen met professionals zelf hun potje koken.

De online voorverkoop voor de verjaardageditie van Antwerpen Proeft start op 4 maart via www.antwerpenproeft.be.

 

Eerder werd de deelname van de volgende ronkende namen bevestigd:

- Jeroen Meus / Würst

- Nathalie Meskens / Nimman / Yam Thai

- Sepideh Sedaghatnia (jurylid 'Mijn Pop-uprestaurant!') / Divin by Sepi

- Wim Ballieu / Balls & Glory

- Wout Bru

- O'tagine

- L'Épicerie du Cirque (sterrenchef Dennis Broeckx)

- Kommilfoo (sterrenchef Olivier de Vinck)

- Jean sur Mer

- Fingerfood Truck

- Ellis Gourmet Burger

- Bar Italia

- B23 (nieuw in Bib Gourmand)